Nu ger jag upp mitt motstånd mot köpekändisar

KRÖNIKA Möjligen minns någon att denne stockkonservative redaktör en gång i tiden ondgjorde sig över att kända människor kom till Åbymässan för att mot furstlig betalning ge autografer och ställa upp på selfies.

Nu har samtiden på något sätt lyckats varva sig själv och föda fram sajten Memmo. Där kan den som längtar efter lite kändisglamour i vardagen gå in och beställa en videohälsning från valfri celebritet. Kunden betalar ett pris som celebriteten själv har bestämt och inkasserar sedan en personlig film där idolen säger något sympatiskt.

Denne stockkonservative redaktör finner nu för gott att ge upp motståndet mot den tydligen ostoppbara trenden. Det hindrar mig förstås inte från att göra mig lite lustig över det som återfinns på sajten ifråga.

Samlingen av kändisar är i ärlighetens namn inte jätteimponerande. Men det är rätt kul att notera skillnaden i prissättningen mellan moderna och kanske lite mer livserfarna kändisar.

Den förstnämnda gruppen är avsevärt mer ödmjuk än sina äldre motsvarigheter. Youtube-stjärnan Tomu tar blott en hundralapp för en hälsning, något som fick både yngste sonen och hans kompis att åtminstone i tanken gräva i plånboken.

Men den som vill få några ord och lite rörlig bild från Regina Lund får punga ut med tio gånger så mycket, Kristin Kaspersen tar 500 kronor och skådespelaren Leif Ahrle (jo, det var han som spelade en lagerkille i tv-såpan Varuhuset) vill ha 400.

Allra dyrast är hockeylegendaren Peter Forsberg, vars berömmelse betingar ett pris på 2 021 kronor – men då har han å andra sidan gått ut med att han skänker allt till välgörenhet.

Själv tvekar jag inte länge kring vilken kändis jag väljer. Jag klickar på den enda med Mölndalskoppling: VM-hjälten och förra Jitexstjärnan Fridolina Rolfö. 400 spänn får det vara värt, särskilt om hon kan inkludera något bra tips om hur jag ska nå målet att kunna göra tio på foten.

Fredrik Hofflander

Chefredaktör på Mölndals-Posten.