”Nu försvann hon” har blivit en klassisk mötesreplik

KRÖNIKA Hur många digitala möten har du haft under våren? Det där var fram till förra året en fråga som möjligen de allra mest teknik-nördiga kontorsarbetarna kunde ställa till varandra.

Nu är den relevant för alla.

För barn som ska besöka läkaren. För den isolerade pensionären på äldreboendet. Och för oss på Mölndals-Posten som under en ganska stor del av arbetstiden sitter i våra hem och snickrar sajt och nyhetstidning.

Låt oss vara ärliga. De digitala mötena är en umgängesform som det tar tid att uppskatta. Det vet alla de som försökt skoja lite sådär lagom elakt med en arbetskamrat men fått den vänliga blinkningen på slutet effektivt censurerad av dålig uppkoppling. Det vet alla de som velat säga något klokt men som avbrutit sig när någon annan börjat säga något i ett annat hörn av skärmen. (Denna någon slutar i nio fall av tio också att prata, vilket resulterar i total tystnad ända tills båda tar sats exakt samtidigt igen och allting börjar om.)

”Vad sa du?” och ”Nä, men kör du!” och förstås även klassikern ”Nu försvann hon” har etablerat sig som de tre allra mest användbara mötesreplikerna de två senaste månaderna.

Som läsare av Mölndals-Posten är du kanske inte i första hand intresserad av hur det går för oss journalister att hantera vår interna kommunikation. Det som är allra viktigast är förstås vad som kommer ut på molndalsposten.se och i tidningen. Jag kan berätta att vi på Mölndals-Posten skrev 229 artiklar under april månad, nästan exakt lika många som i januari. Där har alltså varken digitala möten, hemarbete eller pandemi spelat någon roll.

Och hur bra var artiklarna? Det är inte jag som är mest lämpad att svara på den frågan utan du och alla andra Mölndalsbor. Därför känns det fint att vi från januari fram till nu fått 160 fler prenumeranter. Det gör att det känns lätt att jobba, trots de där jäkla digitala mötena.

Välkomna – och stort tack!

Fredrik Hofflander

Chefredaktör på Mölndals-Posten.