Nattvandrare tar nya tag efter uppehåll

Efter nästan två månaders paus är Mölndals nattvandrare på banan igen till helgen.

– Alla vi träffar blir glada, säger initiativtagaren Jimmy Steffensen.

Det var en lördagskväll i slutet av oktober som de rödklädda nattvandrarna för första gången intog centrala Mölndal. Tanken var att helt vanliga Mölndalsbor skulle röra sig i stadens centrala delar och försöka bidra till en lite tryggare atmosfär.

Läs mer: 31/10:”Det gick kanonbra”

23/10: Vuxenvandrare intar stan nästa lördag

Därefter var olika konstellationer av frivilliga vandrare på plats i stort sett varje lördag fram till en bit efter årsskiftet.

– Det är inte lätt att få tag på folk. Men vi ställer upp för att försöka göra något, det händer för mycket saker i Mölndal, säger Jimmy Steffensen som huvudsakligen använder sig av Facebook-gruppen ”Nattvandring i Mölndals stad” för att rekrytera folk inför helgvandringarna.

Nu hoppas han på bra uppslutning på lördagskvällarna framöver – och dessutom på ett samarbete med de många grannsamverkansgrupper som finns runt om i kommunen.

– Då skulle vi kunna gå i Solängen, Balltorp, Kållered… Där händer det också saker, säger Jimmy Steffensen.

Själv tror han att vuxenvandrarnas närvaro faktiskt gjorde en viss skillnad under de månader som försöket pågick i centrum under senhösten och vintern.

– Det är ju svårt att säga, men jag tror att vi hade en tryggande effekt. Man träffar mycket trevliga människor och har bra samtal. Och polisen tycker det är trevligt att vi är där.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23