Inte många dök upp när det ordnades trygghetskväll i Lindome. Arkivfoto.

Nästan ingen kom för att prata trygghet

Polisen var där, liksom räddningstjänsten och kommunens eget Lindomeprojekt. Men det var något viktigt som fattades när det ordnades trygghetskväll i Lindome: ortsborna.

– Vi var totalt tolv besökare, och det var verkligen inte så många som vi hoppades. Vi har läst på Facebook nu efteråt att många inte visste att mötet skulle vara. Det känns ju jättetråkigt, säger Jesper Svensson som jobbar i Lindomeprojektet.

Läs mer: Vill skapa trygghet i Lindome

Tanken med torsdagskvällens trygghetsträff var att samla Lindomebor, polis, räddningstjänst och kommun på ett och samma ställe. Jesper Svensson tycker att träffen i sig ändå blev lyckad.

– De som var där var väldigt nöjda. Man fick veta hur det ser ut i Lindome, hur man ska skydda sig själv mot bränder och hur man kan förhindra inbrott till exempel. Sedan pratade polisen en del om ryktesspridning på sociala medier, att man ska tänka sig för innan man delar olika saker. Det är lätt att sprida rädsla och otrygghet, säger Jesper Svensson.

Trygghetsträffen kom till stånd eftersom de trygghetsvandringar som tidigare ordnats lockat väldigt få deltagare. Jesper Svensson är dock inte helt redo att släppa idén, trots torsdagens dåliga publiksiffra.

– Det är jättesynd att det blev så lite folk. Men kanske att man ska ge det ett försök till eftersom det ändå var uppskattat av dem som var där. Då får vi nog se till att utveckla marknadsföringen lite grann också, säger han.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar