Brogatan i centrala Mölndal skulle återöppnas den 2 december. Men så blir det inte.

Några veckor kvar till färdig gågata

Brogatan skulle egentligen ha återinvigts på lördagen. Men så blir det inte.

– Vi är tre entreprenörer som slåss om samma utrymme. Då kan det uppstå förseningar, säger Sebastian Mattsson, projektledare på tekniska förvaltningen.

Brogatans västra del har varit stängd i flera år med anledning av bygget av Mölndals nya galleria. Men lagom till invigningen av nya stadsbiblioteket på lördagen var det tänkt att det även skulle gå att promenera hela vägen från Sahlinshuset ner till resecentrum utan att behöva ta någon omväg.

Läs mer: Stadens huvudgata är nära invigning

Men tiden blev för knapp.

– Målet var att det skulle vara klart 2 december men vi såg efter resans gång att vi inte skulle klara det. Nu har vi prioriterat att få tillgänglighet till bibliotekets entré och till Specsavers som just öppnat sin butik på Brogatan, säger Sebastian Mattson.

Biblioteket och optikern nås via en provisorisk gång på gatans norra sida, men det kommer att dröja fram till jul innan gången öppnas upp västerut så att man kan gå ända fram till Storgatan.

Sedan dröjer det ytterligare ungefär åtta-nio månader innan gatan i sin helhet blir färdig. Det beräknas den vara i samband med att gallerian invigs i september. Under 2018 invigs också ett antal andra butiker i anslutning till optikern, bland annat livsmedelsaffären Lidl.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031–86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar