Musik på vattnet lockar både stora och små

Trots duggregn är det många som har tagit plats vid Rådasjöns strand under lördagskvällen. Det årliga evenemanget Musik på vattnet har lockat både stora och små – som alldeles strax ska få ta del av kvällens konsert.

Stämningen är minst sagt bidande nere vid Rådasjön. En del har slagit sig ned på filtar medan andra står upp och avnjuter en kopp kaffe. Snart är det dags för Kulturskolans storband att inta scenen – i år tillsammans med Göteborgsbandet Duratrion.

Axel Almqvist, som spelar piano i Kulturskolans storband, ser fram emot kvällens konsert.

– Det är väldigt roligt att spela just här, för folk verkar ha väldigt trevligt. Det är en mysig tillställning och det ska bli väldigt roligt att spela tillsammans med Duratrion, säger han. 

Tidigare år har Kulturskolans storband gästats av bland andra artister som Maia Hirasawa, Louise Hoffsten och Eric Gadd, men i år gästas de av en trio. Göteborgsbandet Duratrion, som alldeles strax ska äntra scenen, består av musikalartisterna Anders Wängdahl, Tobias Ahlsell och David Lundqvist. 

– Storbandet är ju fantastiskt bra och det ska bli väldigt roligt att få genomföra denna konserten med dem, säger David Lundqvist.

Vad kommer det bjudas på för musik?

 – Oj, verkligen allt möjligt! Allt från 40-tals jazz till 70-tals rock. Det bjuds på blandad musik för en bred publik, säger David Lundqvist. 

Några av de som tagit plats framför scenen med både mat och fika är familjen Hellsmark. Det är andra året i rad som de tagit sig till Rådasjön för att lyssna på Musik på vattnet.

– Vi ser fram emot fin musik och uppehåll – men framförallt fyrverkerierna, säger Hans Hellsmark. 

Regnet har nu slutat falla och strålkastarna från scenen lyser nu upp publikhavet vars sorl börjar bli allt dovare. Paraplyer fälls ner och blickar dras nu mot scenen som står stadigt ute på sjön. För nu går kvällens konsert av stapeln och musik ska spelas på vattnet – i år igen.

Elin Gustafsson