”Uppe på Gunnebo mullrar det av frågor som inte får några svar.”

Mullret tilltar på Gunnebo

REDAKTÖREN

Lägger man örat mot marken kan man riktigt höra hur det mullrar uppe på Gunnebo. Det mullrar av frågor som inte får några svar. Bland annat vill Gunnebo ryttarsällskap med sina 280 medlemmar ha svar på sina frågor om vart de ska ta vägen efter 2018. Det har vi skrivit om många gånger här i tidningen. Förra lördagen ordnade klubben en familjedag och bjöd bland annat in kommunens politiker. En del av dem kom visserligen, men så många konkreta svar hade de fortfarande inte att komma med.

MP-medarbetaren och historikern Lars Gahrn har i ett par uppmärksammade insändare lagt ytterligare frågeställningar på bordet. Eller rättare sagt handfasta förslag på hur man kan minska trängseln och låta hästarna vara kvar. Till exempel att Gunnebo slott och trädgårdar skulle få ta över Lunnagården och flytta lantgårdsverksamheten dit.

Ett annat förslag är att flytta den populära sommarteatern till Åbybergsparken. Och nog för att det skulle vara trevligt att se på utomhusteater i de centrala delarna av stan och nog för att det kan vara tungt att promenera uppför slottsbacken, men jag tror att man skulle tappa mycket av värdet med en sådan flytt. Gunnebos sommarteater skulle ju inte vara det om den inte spelades i just den miljön.

Något som däremot verkligen borde flyttas ner till centrum är turistbyrån. Hur avigt är det inte att de stackars turisterna ska behöva leta sig hela vägen upp till Gunnebo slott för att få information.

Vad som än händer med alla planer för slottsområdet skulle det hedra företrädarna för Gunnebo slott och trädgårdar om de någon gång ville svara på alla frågor och förslag som florerar. Se det positiva i det stora engagemanget och öppna för en dialog istället för att ducka och smida planer i det tysta.

Att bara tiga ger sällan några pluspoäng. Och snart är det val.

Ingrid Fredriksson

chefredaktör Mölndals-Posten

Relaterade artiklar
Fler artiklar