• Bunketorp tog sig som enda Mölndalsområde in i boken "Jakten på Sveriges bästa motionsspår". Arkivfoto: Lotta Nyvall

  Motionsspår hyllas av härdad testpatrull

  Nu finns det svart på vitt. Mölndal har ett av Sveriges vassaste motionsspår inom kommungränserna.

  Bakom omdömet står duon Oskar Jensen Sondén och Philip Persson – och de borde verkligen veta vad de snackar om. De har rest runt i alla Sveriges 290 kommuner och testat i stort sett vartenda friluftsområde de har kommit åt.

  Senare i år släpper de en bok, ”Jakten på Sveriges bästa motionsspår”, där de 100 allra bästa spåren rankas och nagelfars in i minsta detalj. Men redan nu kan det avslöjas att ett av motionsparadisen som kvalat in finns i Lindome.

  Det handlar om Bunketorp, som imponerade rejält på duon vid besöket i mitten av mars. Därför förärades området en 96:e plats på listan.

  ”Bunketorpsspåren utanför Mölndal är tuffa så det både räcker och blir över”, står det att läsa i bedömningen, som också uppehåller sig en del vid den vildmarkskänsla som författarna tycker sig förnimma i området.

  ”Mäktiga granskogssluttningar och gräsbevuxen tallmark mellan ett rikt nät av sjöar och myrar. Samtidigt håller underlaget hög standard hela vägen så istället för att hålla ögonen klistrade vid marken är det bara att njuta av sceneriet”, konstaterar Oskar Jensen Sondén och Philip Persson.

  Ytterligare tre motionsspår i närheten av Mölndal tog sig in på topp-100-listan: Skatås i Göteborg, elljusspåret i Bergsjön och Sandsjöbacka just efter kommungränsen till Kungsbacka.

  Den allra bästa motionsupplevelsen får man enligt den enträgna testpatrullen i värmländska Skutberget.

  Fredrik Hofflander

  fredrik.hofflander@molndalsposten.se

  031-86 84 23

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar