Mölndalsfall har blivit dokumentär

För fyra år sedan skrev Mölndals-Posten en rad artiklar om en Mölndalsbo och idrottsledare som misstänktes för en rad sexualbrott. Nu har Sveriges radio gjort en dokumentär om händelserna som fick starka reaktioner i Mölndal.

Den 44-åriga Mölndalsbons beteende på nätet upptäcktes efter att en 13-årig flicka i Kumla tog sitt liv genom att ställa sig framför tåget. När polisen undersökte vad som hänt hittade de information i hennes dator som pekade på att hon drivits till att begå självmord efter att ha utsatts för sexualbrott via nätet.

När mannens olika alias på nätet offentliggjordes så började anmälningarna strömma in till tingsrätten i Örebro, antalet personer som uppgav att de drabbats passerade 25, alla mellan 11 och 15 år. Han dömdes i tingsrätten till två års fängelse för en lång rad brott på nätet, men friades samtidigt för anklagelser om våldtäkt mot barn. Hovrätten skärpte domen till tre och ett halvt års fängelse.

Reaktionerna i Mölndal var starka, eftersom minst två idrottsföreningar hade haft mannen som tränare för unga flickor. De båda klubbarna vidtog flera åtgärder för att hantera händelserna. Nu har P3 gjort en dokumentär om fallet. Den hittar du här.

Annelie Ivarsson Moran

annelie.ivarsson@molndalsposten.se

031 – 86 84 25