Mölndalsbolag ansöker om konkurs

Cancerdiagnostik- och medicinteknikbolaget Cline Scientific ansöker om konkurs, meddelar bolaget i ett pressmeddelande på måndagsmorgonen.

ANNONS

Styrelsen i det börsnoterade cancerdiagnostik- och medicinteknikbolaget Cline Scientific har beslutat att ansöka om konkurs. Det meddelar bolaget, som har sitt huvudkontor i Åbro, i ett pressmeddelande på måndagsmorgonen.

Orsaken till konkursansökan är ”att Cline inte har lyckats lösa den finansiella situationen som tidigare kommunicerats under första hälften av 2024”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Handelsstoppad inför börsöppning

Enligt bolaget har man inte lyckats anskaffa tillräckligt mycket kapital för att driva vidare de utvecklingsprojekt som tidigare sjösatts.

”Försök som gjorts har endast resulterat i mindre mängder kapital vilket gjort situationen för fortsatt drift ohållbar”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Konkursansökan planeras att lämnas in till Göteborgs tingsrätt under måndagen.

ANNONS

Efter beskedet och inför måndagens börsöppning har Stockholmsbörsen beslutat att stoppa handeln i Cline Scientific, meddelar Nasdaq Stockholm i ett pressmeddelande.

Cline Scientific är noterat på Nasdaq First North Growth Market och aktien har fallit drygt 73 procent i år och cirka 98 procent de senaste tre åren.

LÄS MER:Leklandets framtid hotad – kan påverka i Mölndal

LÄS MER:Modebolag med säte i Mölndal i konkurs efter mer än 60 år

LÄS MER:Efter Autolounges konkurs – bilägare rasar: ”Lurade”

LÄS MER:Här är månadens konkursföretag i Mölndal

ANNONS