Arkivfoto

Mölndalsbo åtalas – hade sprängmedel i lägenheten

Mannen och hans kompis stoppades av polisen. Vid en husrannsakan hittades sprängmedel i lägenheten kraftigt nog att spränga en bil i bitar.

En man i 50-årsåldern greps i början av januari efter att polisen haft span mot hans lägenhet då de misstänkte att mannen sålde narkotika. När mannen och en kompis i 35-årsåldern körde i väg från lägenheten vid Jungfruplatsen greps de av polis, vilket Mölndals-Posten tidigare skrivit om.

Efter gripandet gjordes en husrannsakan i mannens lägenhet och där hittade polispatrullen vad de misstänkte var en sprängladdning. Tekniker kallades till platsen och konstaterade att delarna, som hittades på två olika ställen, innehöll 200 gram sprängmedel och skulle kunna sammanfogas till en rätt kraftig bomb.

Männen anhölls och häktades misstänkta för förberedelse till allmänfarlig skadegörelse.

Läs också: Bomb hittades i lägenhet

Läs också:Man häktad för bomb i lägenhet

Läs också:Bombmisstänkta satta på fri fot

Av förundersökningen framgår att krimintaltekniker provsprängt en bil med 125 gram och 250 gram sprängmedel och det gjorde stor åverkan på bilarna.

Nu åtalas den 50-årige mannen som äger lägenheten bland annat för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, vilket enligt åklagaren är ett grovt brott då ”den explosiva anordningen befaras kunna komma till brottslig användning och på grund av dess omfattning och särskilda farlighet.”

Mannen åtalas även flera fall av narkotikabrott, grov olovlig körning, rattfylleri, vapenbrott, dopningsbrott och vårdslöshet i trafik.

Mannen nekar till brott när det gäller åtalet om brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, men erkänner narkotikabrotten, dopningsbrotten, vapenbrottet, grov olovlig körning och drograttfylleri.

Karina Hansson

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar