Arkivfoto: Elvira Linderot

Mölndal vill få byggbonus

Över 200 kommuner i landet har sökt pengar ur regeringens byggbonus. Mölndals stad har ansökt om pengar och fick under förra året nästan 28 miljoner kronor i statligt stöd.

Förra året fick 111 kommuner i landet dela på 1,85 miljarder kronor av regeringens byggbonus. Mölndals stad fick en rejäl slant på nästan 28 miljoner kronor i stöd för att bygga 1 209 bostäder. I år är intresset ute i landets kommuner ännu större och 200 kommuner har sökt stödet, så även Mölndals stad. Årets byggbonus är på 1,8 miljarder kronor.

Syftet med stödet att få kommunerna att bygga fler bostäder. Två krav för att få pengarna är att kommunen har en aktuell översiktsplan och aktuella riktlinjer för bostadsförsörjningen.

– Det är bra fart på bostadsbyggandet. Ett stort antal av Västra Götalands kommuner visar att de är aktiva. Regeringens byggbonus bidrar till att kommunerna nu planerar för fler bostäder och tar ansvar för bostadsförsörjningen, säger bostadsminister Peter Eriksson (MP), i ett pressmeddelande.

I Västra Götaland är det 37 av länets 49 kommuner som sökt stödet för ökat bostadsbyggande. Boverket tar beslut om stödet under november 2017.

Emma Hellström

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar