Förra året firade förskolorna i Bosgården att de blivit hbtq-certifierade med en regnbågsparad. Nu vill Mölndals stad satsa mer på hbtq-frågor och vara med i West Pride. Foto: Arkiv

Mölndal ska vara med på West Pride

I juni hålls årligen West Pride i Göteborg och nu vill Mölndal vara med i festivalen – med egna programpunkter, pridetält och paraddeltagande. 

Hbtq-festivalen West Pride har funnits i Göteborg i över tio år. Under några dagar i juni ordnas aktiviteter, seminarier och evenemang, främst i Göteborg men även i flera kranskommuner. Nu vill Mölndals stad bli en del av festivalen. 

– Det är jätteroligt att vi gör den här satsningen nu, jag känner mig stolt över vårt engagemang. Det är dags att visa upp vår mångfald och allas lika värde, säger Mikael Olow, enhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen, i en kommentar på Mölndals stads hemsida. 

Initiativet kommer från Hbtq-labbet, som är en mötesplats för unga hbtq-personer i Mölndal. Tanken är att det ska hända flera saker i Mölndal under festivalen. 

”Mölndals ungdomsverksamhet, biblioteken, skolorna eller kanske några av våra hbtq-certifierade förskolor har möjlighet att hålla i seminarier på olika platser runt om i Mölndal för att uppmärksamma stadens arbete med hbtq-frågan”, skriver kultur- och fritidsnämnden på kommunens hemsida. 

Mölndal vill också delta med ett tält i Prideparken i Göteborg och gå med i den parad som avslutar festivalen. 

Elvira Linderot 

Fakta: West Pride 

West Pride är en konst- och kulturfestival som skapar mötesplatser för hbtq-personer och lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation. Festivalen riktar sig i första hand till hbtq-personer i Göteborg och Västra Götalandsregionen, men även till en bredare allmänhet nationellt och internationellt. Festivalen sker den 7-11 juni i år. 

Relaterade artiklar
Fler artiklar