Misstänkt föremål undersöktes av bombgrupp

Ett misstänkt farligt föremål vid Kallebäcksmotet undersöktes och polisen spärrade av vid platsen. Senare på kvällen visade det sig att föremålet inte var farligt.

Vid kvart över fem på onsdagseftermiddagen lade polisen ut information om att de hittat ett misstänkt farligt föremål under viadukten vid Kallebäcksmotet i Göteborg, inte långt från kommungränsen till Mölndal.

Polisens nationella bombgrupp var på plats för att undersöka föremålet, som polisen inte ville lämna fler uppgifter kring.

– Vi har spärrat av ett område och det gör vi med militärfordon. Att vi använder det beror på att vi hade tillgängliga lastbilar. Det finns ingen övrig militär koppling, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen.

Polisen ville inte kommentera hur föremålet upptäcktes eller vad det kan handla om för föremål.

Strax före 18 meddelande polisen att de skulle påbörja undersökningen av föremålet och att avspärrningarna därför utökats av säkerhetsskäl. Avspärrningarna påverkade vägtrafiken på Almedalsvägen, Grafiska vägen och Sankt Sigfridsgatan.

Vid halv tio på kvällen hade bomskyddet avslutat undersökningen och hade inte hittat något farligt föremål. Bilen där föremålet skulle finnas togs i beslag och avspärrningarna hävdes. Polisen har också inlett en förundersökning gällande ett grovt brott men lämnar i nuläget inga fler uppgifter kring utredningen.

Kajsa Lind