Den brottsmisstänkte chefen inom hemtjänsten har sagt upp sig. Arkivfoto: Most photo

Misstänkt chef väljer att lämna sitt jobb

Den brottsmisstänkte chefen inom hemtjänsten i Mölndal väljer nu att självmant säga upp sig.

– Men polisutredningen fortsätter, säger Monica Holmgren, chef för vård- och omsorgsförvaltningen.

Mölndals-Posten har i flera artiklar skildrat hur en vikarierande chef inom hemtjänsten har försökt få ungefär en halv miljon kronor extra till sin egen enhet. Detta genom att se till att det rapporterades in många fler hemtjänsttimmar än vad som faktiskt utförts hos brukarna.

Läs mer: 3/3: Fiffel med hemtjänst för en halv miljon

17/3: Dömd för bedrägeri fick budgetansvar

Chefens arbetsgivare Mölndals stad lämnade in en polisanmälan för trolöshet mot huvudman, och man stängde dessutom av chefen från jobbet. Sedan dess har personen gått hemma med lön.

Nu är det dock slut med det. I veckan avslutas chefens anställning på chefens egen begäran.

– Vi kallade personen till en förhandling för att avsluta anställningen. Då valde personen själv att säga upp sig, säger Monica Holmgren, chef för vård- och omsorgsförvaltningen.

Personen ifråga har inte lurat till sig några pengar för egen vinning, utan det handlade av allt att döma om att gynna den egna arbetsenheten. Därför har inte kommunen några ekonomiska krav mot chefen.

Däremot fortsätter polisutredningen om ärendet. Som Mölndals-Posten berättade för fyra veckor sedan har den brottsmisstänkte personen tidigare dömts för bedrägeribrott.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar