Arkivfoto

Misstänks smitit från olycka – åtalas för flera brott

En man misstänks ha smitit från en trafikolycka efter att ha kört påverkad av droger. Bilen som mannen körde i misstänks han också ha tagit utan lov.

Det var i december förra året som trafikolyckan skedde på E6:an i höjd med Kållered. En man i 20-årsåldern ska enligt vittnen vinglat fram i en bil innan han svängde in framför en annan bil så att han skrapade i framdäcket.

I samband med det tappade föraren i den påkörande bilen kontrollen och åker in i räcket både på höger och vänster sida innan det tog stopp. Men när personerna i den påkörande bilen försökte prata med föraren satte han sig i bilen och körde iväg. Ett annat vittne i en bil bakom såg händelsen och följde efter bilisten. Det ledde till att polisen hittade den misstänkte mannen vid Lindome station.

Nu åtalas mannen misstänkt för flera brott. Utöver smitningen från olycksplatsen finns misstankar om att mannen var påverkad av narkotika under färden. Han misstänks också för innehav av narkotika och olovlig körning. Dessutom tillhörde bilen han körde en person som uppgav att hen inte lånat ut bilen till den misstänkte, vilket gör att mannen också är misstänkt för olovligt brukande.

Mannen erkänner i förhör innehav av narkotika men förnekar till resten av åtalspunkterna.

Kajsa Lind

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar