Arkivfoton

Misshandlade sin sambo – döms till fängelse

En Lindomebo sparkade och slet av hår från sin sambo. Mannen har också tidigare dömts för misshandel mot kvinnan och döms nu till fängelse.

Det var i november i år som mannen och kvinnan satte sig i hennes bil och lämnade parets gemensamma lägenhet i Lindome. De ska ha bråkat under färden och kvinnan försökte få mannen att stanna innan det till slut blev stopp på en parkeringsplats i Kungsbacka kommun.

Kvinnan uppgav i förhör att hon har svårt att minnas exakt vad som hände men att mannen ska ha dunkat hennes huvud mot rutan och också dragit henne i håret så att hårtussar lossnade.

Vittnen som fanns på parkeringsplatsen har också beskrivit hur mannen släpade ut kvinnan ur bilen och hur han sparkade mot kvinnan när hon låg på marken.

När polisen kom till platsen hade kvinnan skador i ansiktet och uppgav också att mannen slagit henne, uppgifter som hon senare tog tillbaka. Mannen menar att han inte slagit och sparkat kvinnan, däremot erkände han att han dragit henne i håret men att detta var i nödvärn då kvinnan bitit honom.

Tingsrätten, som lägger stor vikt vid vittnesuppgifterna, tycker att det är bevisat att mannen misshandlat kvinnan. Han är dessutom tidigare dömd för att bland annat vid två tillfällen ha misshandlat samma kvinna. Den aktuella misshandeln skedde också under prövotiden för en av de tidigare misshandelsdomarna.

Därför döms nu mannen till åtta månaders fängelse.

Kajsa Lind

kajsa.lind@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar