Maskerade rånare slog till – två gånger

På fredagen rånades två pojkar på en moped. Gärningsmännen hotade med ett pistolliknande föremål. Lite senare samma dag försökte gärningsmännen stjäla ytterligare en moped.


Pojkarna var vid Statoilmacken på Göteborgsvägen 85 när det plötsligt kom fram två män. En av dem hade ett pistolliknande föremål i handen som de hotade med. De tog pojkarnas moped och åkte från platsen.

Händelsen inträffade klockan 16.50 på fredagen. Pojkarna, båda födda 2001, uppgav att gärningsmännen är i 20-30-årsåldern. Den ene bar svarta solglasögonen och hade en halsduk över munnen. Den andre gärningsmannen kunde pojkarna inte beskriva.

En stund senare, klockan 17, var det en annan pojke med moped utanför Scandic Hotell i Mölndals centrum som blev utsatt för samma rånare. Gärningsmännen dök upp på den stulna mopeden och hotade pojken med ett pistolliknande föremål.

Pojken satte sig på sin moped och åkte från platsen. Gärningsmännen åkte efter. Pojken lyckades till sist svänga in i en trädgård på Solhemsgatan och gömma sig.

– Han kunde där se hur de här två gärningsmännen åkte förbi, säger Håkan Reit på polisen i Mölndal.

Pojken som lyckades gömma sig för rånarna är född 2001. Han uppgav för polisen att den ene rånaren hade något slags halsduk eller snusnäsduk över munnen och bar solglasögonen. Den andre hade gråa kläder.


Timmar senare, natten mot lördagen, var det en boende på Parallellvägen i Partille som upptäckte att det stod två mopeder i källaren. Båda var fastlåsta i varandra. Personen antog att fordonen var stulna och kontaktade polisen som åkte till platsen.

Den ena mopeden visade sig tillhöra en av pojkarna som blev rånade på Statoilmacken och han ombads att hämta den. Den andre mopeden tog polisen med som hittegods och dess ägare var när denna text skrevs ännu inte identifierad.

– Nu är det bara gärningsmännen vi ska ha tag i, säger Håkan Reit.

MP

redaktion@molndalsposten.se