Marcus från Mölndal uttagen i landslaget

För första gången på tio år togs Marcus Svensson ut i svenska landslaget i cykling. Med sin insats hjälpte han till att hämta hem viktiga rankingpoäng till Sverige inför VM.

Landslagsuppdraget bestod av en två veckor lång tävlingsturné. Först en etapptävling i bergiga Luxemburg, och sedan ännu en etapptävling i Polen. Efter de krävande banorna i Luxemburg fick Marcus Svensson sin belöning med en andraplats efter första etappen i norra Polen.

– Jag är supernöjd alltså. Jag är inte professionell cyklist, och de flesta är ju det. Så det är jättekul att kunna göra ett sådant resultat, säger han.

Landslaget är ”en ära”

För Marcus Svensson, som började sin cyklingsbana i Mölndals Cykelklubb, var landslagsuttagningen den första på många år. 2005 var senaste gången han tävlade i den gulblå dressen, men sedan kom ett uppehåll från cyklingen emellan.

– Det är jättekul att vara uttagen igen, att dra på sig den blågula dressen är en ära. Och det är kul att kunna göra resultat när man representerar landslaget, säger han.

Kom i form efter Luxemburg

Landslagscomebacken fick dock en ganska tuff start.

– Jag är väldigt stor som cyklist, så mig passar det när det är platt eller böljande. Men där är det hela tiden rakt upp eller rakt ner. Jag slet mig igenom tävlingen, men utan resultat.

Den fysiska genomköraren skulle dock betala av sig senare. Efter ett par vilodagar var Marcus Svensson i god form för loppen i Polen, och kunde inleda mycket starkt. Efter den inledande andraplatsen halkade han ner till en femteplats och slutade så småningom i mitten av fältet.

Mot Danmark

 Nu åker landslaget vidare till Estland, men för Marcus Svensson väntar en tävling i Danmark med hans lag Team Argon 18 Scandinavia.

– Ibland krockar landslaget med lagets ambitioner, säger han. Så vi får se hur det blir i framtiden, vilka tävlingar landslaget kör. Men det är klart att man är aktuell där i framtiden.

Relaterade artiklar
Fler artiklar