Bilden har inget med olyckan att göra. Arkivfoto

Man klämdes mellan truck och lastkaj

En man skadades allvarligt sedan han klämt sig mellan en lastkaj och en truck vid ett företag i Mölndal. Nu kräver skyddsombudet åtgärder.

Mannen, som är anställd av ett bemanningsföretag, skulle lasta av gods till ett företag på Flöjelberggatan i Mölndal. När han gjorde det gav liften vika och mannen hamnade mellan lastkajen och en 1,6 ton tung truck.

Mannen fördes till sjukhus med inre blödningar och skador på ryggraden.

Nu har skyddsombudet på fackförbundet Transport anmält företaget som anlitat bemanningsföretaget till Arbetsmiljöverket.

Enligt anmälan har personal som jobbar med att lasta av gods från den aktuella lastbilen gjort det på fel sätt av ren bekvämlighet. När en 1,6 kilo tung truck används för att lasta ur lastbilen måste den köras alldeles intill lastkajen eftersom lastbilens bakgavellift inte klarar truckens tyngd. Men det har inte skett.

Enligt anmälan skyddsombudet gjort till Arbetsmiljöverket verkar problemen med att göra på rätt sätt inte påtalats av någon ansvarig eller tagits tag i för att förhindra en olycka.

Skyddsombudet vill i sin anmälan ha svar från företaget över vilka åtgärder de vidtagit för att olyckan skulle kunna ha förhindrats. Enligt anmälan har företaget inte kunnat visa upp några riskbedömningar eller skriftliga instruktioner eller skriftlig introduktion hur man ska arbeta.

Skyddsombudet anser inte att företaget som anlitat bemanningsföretaget verkar inse att det har något ansvar alls för olyckan.

Karina Hansson

redaktion@molndalsposten.se

 

Relaterade artiklar
Fler artiklar