Man hittades skjuten vid hållplats

En man i 40-årsåldern hittades skjuten i Kållered på natten mot måndag. Mannen fördes till sjukhus med oklart skadeläge. Polisen har i nuläget ingen misstänkt.

Det var strax efter midnatt vid 00:10 på måndagen som polis fick larm om en skottskadad person vid hållplatsen vid Västra kyrkvägen i Kållered.

Det var en förbipasserande som hittade mannen och larmade polisen.

– Han har en skottskada i överkroppen och förs till sjukhus, men mer om hans hälsotillstånd vet jag inte i nuläget, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen.

Enligt sjukhuset ska mannens tillstånd på måndagsmorgonen vara allvarligt men stabilt.

Polisen spärrade av platsen efter händelsen men är förtegen om något hittades vid hållplatsen. Avspärrningen hävdes vid 03-tiden.

– Vi kan i nuläget inte vara säker på att det inträffade på den platsen eller om mannen lämnats där i efterhand.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt för vad som rubriceras som mordförsök alternativt dråpförsök.

– Vi har hållit förhör med den som hittade mannen, men det personen har inte sett någon eller hört något. Vi är intresserade av tips om det är någon sett något utmed Gamla Riksvägen, säger Nyman.

Polisen jobbar nu vidare med händelsen.

– Vi kartlägger den personen som är skottskadad. Om det är möjligt kommer vi prata med honom eller personer i hans närhet.

På söndagskvällen skedde en annan skjutning i Guldheden i Göteborg vid halv åtta, när en man i 35-årsåldern blev skjuten till döds av flera skott. Polisen ser dock i nuläget ingen koppling mellan de båda händelserna.

– Vad vi kan se nu finns det ingen koppling till skjutningen i Göteborg.

Kajsa Lind

kajsa.lind@molndalsposten.se