Den man som greps för att ha förvarat 200 gram sprängmedel i sin lägenhet på Bågskyttegatan har nu häktats. Foto: Annelie Ivarsson Moran

Man häktad för bomb i lägenhet

Den man som greps i samband med att polisen hittade sprängmedel på Bågskyttegatan sitter nu häktad. Under tiden pågår tekniska undersökningar.

Det var förra måndagen som polisen hade span på en person de misstänkte handlade med narkotika i sin lägenhet på Bågskyttegatan vid Jungfruplatsen. De grep mannen när han var på väg bort från lägenheten i en bil, men det var först när polisen sökte igenom lägenheten som de hittade en bomb. Den desarmerades av polisens bombgrupp. 

Läs mer: Bomb hittades i lägenhet

Nu berättar åklagare Johan Udén, från Göteborgs åklagarkammare, att den gripne mannen anhållits och därefter häktats. Han misstänkt för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor för de cirka 200 gram sprängmedel som hittades i lägenheten.

– Det har en relativt stor sprängverkan, men sen vill jag inte gå in mer på det, säger Johan Udén.

Mannen har medverkat under förhören som hållits, men förnekar brott. Nu har åklagaren fram till 27 januari på sig att väcka åtal eller be om förlängning av häktningsperioden. Under tiden pågår ytterligare tekniska undersökningar och förhör.

Annelie Ivarsson Moran

annelie.ivarsson@molndalsposten.se

031 – 86 84 25

Relaterade artiklar
Fler artiklar