Arkivfoto

Man åtalas – smygfilmade flickor på badhus

En man är misstänkt för att ha fotat och filmat nakna flickor i omklädningsrummet på Åbybadet. Mannen ska sedan också spridit material på internet. Han åtalas nu misstänkt för bland annat grovt förtal.

Enligt åtalet ska brotten ha skett mellan januari och mars i år. Mannen ska då ha smygfilmat och fotat i ett omklädningsrum på Åbybadet där målsägarna var nakna. Totalt är det åtta målsägare som utsatts och den åtalade mannen ska också senare ha spridit materialet på internet. Målsägarna gick också att identifiera i materialet vilket gör att åklagaren anser att mannen ska åtalas för grovt förtal i de fallen då materialet kunde medfört allvarlig skada.

Mannen åtalas också för kränkande fotografering av de åtta målsägarna och har i förhör erkänt både grovt förtal och kränkande fotografering. Mannen åtalas också för att ha skildrat, haft och spridit vad åklagaren menar är barnpornografiska bilder. Det förnekar dock mannen i förhör.

Mannen är slutligen också misstänkt för sexuellt ofredande vid tre senare tillfällen. Han ska då ha skickat bilder på sitt könsorgan till tre målsägare, varav minst två var minderåriga.

Åklagaren anser att rättegången ska hållas bakom stängda dörrar då flera av målsägarna är minderåriga.

Kajsa Lind

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar