En man åtalas efter en vinglig färd på E6:an. Foto: Arkivbilder

Åtalas för rattfylleri – vinglade fram på E6:an

En bilist var nära att köra in i bilar på E6:an vid flera tillfällen. Nu åtalas föraren misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och för att ha kört bil med narkotikaklassat preparat i blodet.

Det var i februari som vittnen ringde till polisen om en bilist som körde vingligt på E6:an. Enligt åtalet ska mannen ha vinglat mellan körfälten upprepade gånger och inte stannat på polisernas uppmaning vid Lackarebäcksmotet innan de kunde blockera mannens bil vid ett rödljus vid Örgrytemotet.

Under färden ska mannen, enligt åtalet, varit nära att köra in i andra fordon vid flera tillfällen och åklagaren menar att brottet ska bedömas som grovt eftersom mannen visat likgiltighet för andra människors liv och egendom.

Mannen ska också ha tagit ett narkotikaklassat preparat som fanns kvar i blodet under färden och han åtalas därför också för rattfylleri och ringa narkotikabrott utöver grov vårdslöshet i trafik.

Mannen är också åtalad misstänkt för att ha kört med 1,12 promille i blodet vid ett annat tillfälle i en närliggande kommun.

I förhör har mannen nekat till brott vid båda tillfällena.

Kajsa Lind

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar