Lastbil välte – förare fick klippas ut

En lastbil gick under tisdagsmorgonen av vägen och välte ner i diket. Föraren fick klippas ut av räddningstjänsten.

Det var strax före halv åtta på tisdagsmorgonen som larmet kom om en singelolycka på Norra hällesåkersvägen. Det visade sig vara en lastbil som vält ner i diket.

– Den har gått av vägen och ligger i diket. Vi bistår ambulans på plats med ett säkert uttag, säger Christer Dyrfält, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Ambulans är på plats. Föraren ska vara vaken och talbar, men behöver hjälpas ut ur bilen. Det är oklart om personen är skadad.

– Han är eventuellt fastklämd, men det kan vara att han inte kommer ut för att han inte får upp dörren, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Lastbilen, som är en slambil, ligger vid sidan av vägen som går mellan Hällesåker och Sjöarås. Enligt polisen ska trafiken inte påverkas allvarligt.

Vid halv nio hade föraren, en man i 30-årsåldern, kunnat plockas ut ur förarhytten. Han fördes med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset, men ska inte vara allvarligt skadad.

Polisen var kvar på platsen för att dirigera trafiken och invänta en ny slambil. Det är oklart om något läckt ut från tanken. I nuläget finns ingen brottsmisstanke.

– Vi kommer skriva en rapport på olyckan och sedan får den utredas så får vi se vad som hänt, säger Thomas Fuxborg.

Louise Olsson

louise.olsson@molndalsposten.se