Bromsar började brinna – långa köer på E6

Räddningstjänsten larmades på torsdagsmorgonen till en lastbilsbrand på E6. Det visade sig vara bromsarna som överhettats och lastbilen blev stående i vägrenen.

Strax efter klockan sju på torsdagsmorgonen kom larmet till räddningstjänsten. En lastbil skulle då ha börjat brinna på E6 i södergående riktning, mellan Torrekullamotet och Kålleredsmotet.

– Det är bromsar som gått varma och börjat ryka, säger Bosse Johansson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Lastbilen blev stående i vägrenen då bromsarna låser sig när de överhettas. Enligt polisen började det brinna i säcken på lastbilen, men föraren kunde själv släcka med en pulversläckare.

– Räddningstjänsten är på plats för att sanera och lastbilen behöver bärgas så det är lite struligt i trafiken, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Lastbilen står i södergående körfält, men enligt uppgifter från platsen var köerna långa åt båda hållen.

Vägen ska vara framkomlig men det går långsamt och är långa köer som sträcker sig mot Mölndal. Polisen och Vägassistans är på platsen och enligt Trafiken.nu kommer ett körfält vara blockerat fram till klockan nio.

Vid 9.20 hade Trafiken.nu rapporterat olyckan som avslutad och vägen ska ha varit helt framkomlig igen.

Louise Jungmalm

louise.jungmalm@molndalsposten.se