Läsarnas brandbilder: ”Det var overkligt”

Röken från branden på onsdagen syntes på långt håll och det var många som fotograferade från där befann sig. Vi har samlat läsarnas bilder och filmer.

– Jag stod på balkongen när det började, säger Daniel Mårdh som bor i närheten.


Det var strax innan 16 på onsdagen som det började brinna på Kryptongatan i Åbro industriområde. Röken spreds lång väg och många läsare hörde av sig med bilder och filmer från olika platser.

En av de som var nära branden var Daniel Mårdh.

– Jag var hemma. Jag bor i backen bakom området och stod på balkongen och pratade väder och vind med en kompis. Det var blå himmel men så sa jag att nu kommer det mörka moln. Eller är det det? Det såg ut som åskmoln först men det var rökpelaren som började komma och puffa ut små svarta tussar, säger han.

Först trodde han att det brann i skogen, men efter att ha läst nyheterna insåg hann att det brann i industriområdet. Han tog sig närmare branden och såg hur räddningstjänsten jobbade med den.

– Då såg det ut som att de skulle kunna släcka den och vi trodde att det var lugnt. Men en stund senare tog det verkligen fart. Det blev som en explosion och vi såg hur rutor flög ut. Vi var på lite avstånd uppe på höjden, säger han.

Han tyckte det var obehagligt att se hela brandförloppet.

– Det var ganska hemskt att se. Vi tänkte att det här släcker de nu och så ser man att de tappar kontrollen. Herregud, de har inte koll på det här. Man vet att det kan gå väldigt fort med en brand, och var rädd att det skulle sprida sig.

Efter ett tag begav han sig hemåt men senare på kvällen såg han hur röken hade minskat och att byggnaden i princip var nedbrunnen.

En annan person som var på plats under eftermiddagen var Max Woodrow.

– Det var ju overkligt. Det var så mycket rök, brandbilar, ambulans. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger han.

Elvira Linderot

Relaterade artiklar
Fler artiklar