Lär dig att leva på sopor

Nu är programmet för årets hållbarhetsvecka klart. Då ges möjlighet att prova elcyklar, vandra med getter och att lära sig överleva på sopor.  

Närmare 100 programpunkter äga rum mellan den 22 och 29 april och mycket är helt gratis. Det är fjärde gången hållbarhetsveckan arrangeras och Lisa Järner i projektgruppen har tips på vad man inte får missa. 

–  Dels invigningen i kulturhuset Möllan lördagen den 22 april. I år är det ungdomsrådet i Mölndal som planerat och bland annat blir det en återbruksworkshop, musik och tipspromenad. 

Det är även några föreläsningar som Lias Järner särskilt vill lyfta fram. 

– Ett om tillit som grund i samhällsbygget med Åsa Wettergren som ges ges vid två tillfällen. Först på Stadsmuséet på söndagen och sedan på Möllan på måndagen. Vi har även en jätteintressant föreläsning om matsvinn på måndagkvällen. Andreas Jakobsson och hans familj har levt i mer än tre års tid nästan helt på mat som han hittat i mataffärernas sopor och han ska berätta om detta på Möllan.  

Intresset för att vara med och arrangera programpunkter är stort, totat är det 50 unika aktörer som är med.

– För varje år vi gör detta blir kvalitén på innehållet lite bättre, säger Lisa Järner. 

Under veckan äger även en rad loppisar och bytardagar rum runt om i kommunen. Dessutom kan man prova allt från att göra eget papper hos Kvarnbyns handpappersbruk, lära sig mer om ätliga växter under en vandring och ta del av en mängd utställningar och föredrag. 

Lotta Nyvall

031-86 84 25

lotta.nyvall@molndalsposten.se