Onsdagkvällens skandal på Gamla Ullevi kommer att tas upp på ett ledarmöte i Lindome GIF på måndag. Foto: Petter Ullberg

Läktarskandalen ger eko i Lindome

Lindome GIF:s ordförande Allan Ronnebro är upprörd efter onsdagens läktarskandal på Gamla Ullevi. På måndag ska händelsen tas upp på ett ledarmöte i föreningen.

– Det är helt otroligt. Han som gjorde det där kan inte ha haft mycket IQ, säger Allan Ronnebro.

Skandalen briserade i slutet av onsdagens allsvenska match mellan IFK Göteborg och Malmö FF. En smällare kastades ner från läktaren och brann av just intill avbytaren Tobias Sana och assisterande domaren Mathias Klasenius.

Matchen avbröts omedelbart och återupptogs inte.

Allan Ronnebro säger till MP att den här typen av uppmärksammade händelser alltid blir föremål för diskussion inom Lindome GIF. Vid ledarmötet på måndag står frågan på dagordningen, liksom den senaste tidens diskussion kring unga domares utsatthet inom fotbollen.

För några veckor sedan blev det stor uppmärksamhet runt en tonårsflicka som gråtande såg sig tvungen att lämna en turnering efter att hon som domare blivit trakasserad av ledare och publik.

– När det gäller domarna vill vi markera kraftigt. Om någon i vår förening gör något sådant så blir det det sista den gör hos oss. Men det som hände på Gamla Ullevi tar vi också upp. Vi jobbar mycket med värdegrund och att fotbollen ska vara trivsam för alla, säger Allan Ronnebro.

Fredrik Hofflander

031-86 84 23

fredrik.hofflander@molndalsposten.se 

Relaterade artiklar
Fler artiklar