Kappahls vinst sjunker. Foto: Most Photos

Lägre vinst fick Kappahls aktie att rasa

Mölndals egen klädjätte har brottats med både värme och andra problem mellan juli och september. Därför sjönk vinsten ännu mer än vad man räknat med.

Göteborgs-Posten rapporterar att Kappahl redovisar en vinst på i sammanhanget låga 90 miljoner kronor för det första kvartalet under det brutna räkenskapsåret 2017–2018. Det är en ännu lite lägre vinst än vad bolaget räknade med i november, då man gick ut med en så kallad vinstvarning.

Då bedömde Kappahl, vars huvudkontor ligger i Mölndal, att vinsten för första kvartalet skulle landa på 100 miljoner kronor.

Varmt väder och att klädhandeln i allt raskare takt flyttar ut på nätet pekas ut som två orsaker till de sjunkande vinstnivåerna.

– Vi har arbetat med att förbättra klädkollektionen som sådan och kampanjstrategin. Vi vill justera detta ytterligare. Detta sker i kombination med en förändrad marknad där vi ser hur köpmönstren förändras dramatiskt, säger vd Danny Feltmann till Göteborgs-Posten.

Vinsten för första kvartalet utgjorde 7,8 procent av den totala omsättningen, en minskning av vinstmarginalen med nästan fyra procentenheter jämfört med motsvarande kvartal i fjol. På Stockholmsbörsen föll Kappahls aktie kraftigt under onsdagen, med drygt elva procent.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031–86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar