Arkivfoto

Brand i kök kunde släckas snabbt

En brand utbröt på Rullharvsgatan mellan klockan tre och fyra på lördagsmorgonen. Branden kunde snabbt släckas, men räddningstjänsten var kvar flera timmar för efterkontroll.

– Det var en brand som startade i köket, förmodligen runt spisen. Branden släcktes ganska fort. Sedan kontrollerar vi alltid, vid spisbrand, rök- och värmespridning i de kanalerna som spisfläkten är förbunden med, säger Bosse Andersson, operativ stabschef på räddningstjänsten Storgöteborg.

Det var insatsstyrka på omkring 20 personer som arbetade med branden, som alltså snabbt kunde släckas. Och efterkontrollerna visade att allt såg bra ut.

– Men vi var kvar med ett antal personal för bevakning ett antal timmar på natten sedan, för tryggheten, för att se att det inte fanns kvar någon spridningsrisk, säger Bosse Andersson, operativ stabschef på räddningstjänsten Storgöteborg.

Ingen person kom till skada vid branden. Enligt rapporter från platsen drabbades lägenheten av rök- och brandskador. Hur stora skadorna var kan inte Bosse Andersson säga.

Camilla Walldán

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar