Arkivfoton

Kritiseras – skickade hem patient med flera frakturer

En patient med tre bäckenfrakturer skickades hem med ambulans trots extremt svåra smärtor. Nu får Mölndals sjukhus kritik från Inspektionen för vård och omsorg, IVO, för att ha ökat patientens lidande.

Det var sommaren 2015 som patienten föll på sin altan och sökte vård på akuten på Mölndals sjukhus.

Enligt anmälan fick patienten tre bäckenfrakturer, skador på armen, handen och ett stort sår på benet. Trots att hen hade extremt svåra smärtor skickades patienten hem med ambulans på natten.

Inspektionen för vård och omsorg har gått igenom ärendet och tycker att patienten har fått rätt vård vid besöket där såren behandlades och benbrotten konstaterades med röntgen. Däremot menar IVO att patienten inte borde ha skickats hem mitt i natten utan att sjukhuset tagit kontakt med vårdcentralen för att planera vården framöver. Bland annat hade patienten inte fått recept på smärtstillande medicin och var utan förflyttningshjälp.

Därför får också Mölndals sjukhus kritik för att händelsen kan ha ökat lidandet för patienten och patienten blev utsatt för ökad risk eftersom sjukhuset inte hade tagit kontakt med vårdcentral.

Kajsa Lind

kajsa.lind@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar