Arkivfoto

Körde mot trafiken på E6

Polisen fick stoppa trafiken på E6 vid Mölndal efter att en äldre man körde mot trafiken. Mannen tros även ha orsakat en flerbilskrock på sin färd. Polisen lyckades få stopp på bilen i Lindome. 

Det var strax efter klockan 10 på tisdagsförmiddagen som polisen fick in flera samtal om att en bil körde norrut på E6 från Kungsbacka men i körfältet för södergående trafik. I samband med det krockade två bilar när de bromsade för att inte krocka med bilen som kom i fel riktning. Den olyckan inträffade vid påfarten till Särömotet. 

Bilen fortsatte sedan ner mot Sandsjöbacka. 

– Där lyckades en annan bilist få mannen att köra av E6 men det får inte vi veta förrän den bilisten kommer till Mölndal där en polispatrull står, eftersom vi hade spärrat av trafiken i södergående riktning i Mölndal. Så då fick vi åka och leta efter honom, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst. 

Bilen är dock försvunnen från Sandsjöbacka men kort därefter får polisen tips om att den misstänkta bilen kör norrut, i rätt riktning. Mannen kör i vägrenen och polisen stoppar bilen klockan 10.40 i höjd med Lindome. 

– Det var en äldre man i 80-årsåldern som uppträdde något förvirrat. Vi håller på att prata med honom men bilen stämmer väl in på beskrivningen som vi fått, säger Tommy Nyman. 

Trafiken på E6 var avstängd i drygt tio minuter. Mannen är misstänkt för vårdslöshet i trafik. 

Emma Hellström

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar