Konstutställning besöktes

SKPF 120

Onsdagen den 15 november åkte vi med Leja Touring på en höstresa. Vårt första stopp efter två timmars res var på Tössegården, där det var uppdukat för fika och en nybakad fralla som smakade bra. Därefter fortsatte resan mot Sandgrund och Lars Lerins konstutställning.

Lars har under 30 års tid sökt gestalta det nordiska landskapet och ljuset med anmärkningsvärd teknik och personligt bildspråk. Vi hade en guide som berättade om konstverken. Det var ett mycket uppskattat inslag, när hon berättade om Lars och att han även är en erkänd författare. År 2009 blev han hedersdoktor vid Karlstads universitet. Lars har också tilldelats Augustpriset i kategorin ”Årets svenska fackbok 2014” för sin bok Naturlära.

Nu började vi känna oss hungriga och färden gick vidare till Ölme gästgiveri. Där var det dukat med fina linnedukar och levande ljus. Man kände sig verkligen välkommen. Det bjöds på en god kötträtt på en bädd med potatismos och en god sallad. Därefter blev det kaffe och en god äppelkaka med vaniljsås. Det var som en söndagsmiddag förr i tiden. Under resans gång blev vi bjudna på frukt och dricka samt ett lotteri som också blev mycket uppskattat. Strax efter klockan sju på kvällen var vi hemma i  Mölndal igen efter en mycket lyckad dagsresa.

Ilse Magnusson  

Relaterade artiklar
Fler artiklar