Konstnären Kanter på kvinnofrukost

På lördag kommer Marianne Kanter för att berätta om sitt konstnärskap under en kvinnofrukost. Mölndals-Posten har pratat med diakon Ingela Skarin Håkansson från Lindome församling om arrangemanget.

Vad är en kvinnofrukost?

– Det är för att skapa en mötesplats för kvinnor i olika åldrar, både för de som har kontakt med kyrkan och de som inte har det. Vi vill ha låga trösklar, så man kan träffa människor, som man inte träffar i vanliga fall, och knyta kontakter och få nätverk. Därför har vi det här och har haft i flera år. Vi försöker fokusera på kvinnliga talare och ämnen som passar kvinnor. Det är både existensiella ämnen, men även lite mer allmänna, som mode och kost. Det handlar om både insidan och utsidan av oss.

Varför inga män?

– Det kan man undra, varför vi delar upp oss. Det började med herrfrukost i Lindome församling och då var det några kvinnor som sa ”varför har vi inte någon kvinnofrukost”. Det blev en lite rolig grej. Vi har lite annat fokus och kanske samtalar på olika sätt. Alla andra aktiviteter vi har är för både män och kvinnor. Men ibland, som om det kommer kvinnor från andra länder, då kanske det är lättare att knyta an till en kvinna om man är kvinna själv.

Den här lördagen kommer Marianne Kanter, vad händer då?

– Hon bor i Lindome och är erkänd konstnär med många verk spridda runt i offentliga sammanhang. Hon ska berätta om sitt konstnärskap och visa bilder från sina år som konstnär. Sen fikar man, får prata med varandra och dela livet i vardagen.

Annelie Ivarsson Moran

annelie.ivarsson@molndalsposten.se

031 – 86 84 25

Fakta

Plats: Kyrkans hus på Barnsjövägen 19 i Lindome

Tid: 9.30–11.30 på lördag den 25 mars

Övrigt: Ingen anmälan, fika säljs för 20 kronor