Kondoleansboken som lagts ut i stadshuset med anledning av terrordådet i Stockholm ligger kvar tills på torsdag. Foto: Lotta Nyvall

Kondoleansboken får ligga kvar längre

För den som vill skriva i kondoleansboken som ligger i stadshuset finns fortfarande tid. Den ligger kvar tills i morgon, torsdag. 

Hittills har ungefär 50 personer skrivit i boken som placerades ut förra måndagen i samband med den tysta minuten som hölls med anledning av terrordådet i Stockholm. 

– Många skriver bara sitt namn och datum, andra skriver ett par ord som varma tankar eller jag tänker på er och det är många hjärtan i boken, säger Tina Norin, kommunikatör i Mölndals stad.

Vad fyller boken för funktion?

– Man får möjlighet att skänka en tanke och visa sitt deltagande för dem som tragiskt nog var med om den här hemska händelsen i Stockholm. 

Vad händer med boken nu?

– Egentligen hade vi sagt att den skulle ligga till i tisdags, men eftersom vi har fullmäktigemöte idag, onsdag och det då rör sig ganska mycket folk i stadshuset så låter vi den ligga till på torsdag. Då får alla som vill chansen att skriva en hälsning.

Vad händer sedan?

– På torsdag skickar vi upp den med en hälsning från Mölndals stad till Stockholms stadshus.

Har många kommuner gjort detta?

– Jag vet i alla fall att några av våra närkommuner har fysiska böcker precis som oss och att Göteborgs stad har en digitalt bok via sin hemsida. 

Lotta Nyvall

Relaterade artiklar
Fler artiklar