Kommunen vädjar: Slösa inte på vattnet i värmen

Värme och inte särskilt mycket regn – så har väderläget varit en längre tid. Nu uppmanar kommunen alla Mölndalsbor att spara på vattnet.

Grannkommunen Kungsbacka införde bevattningsförbud i förra veckan. Men dit har inte Mölndal kommit – än.

På sin hemsida går kommunen dock ut och uppmanar alla invånare att spara på vattnet så mycket det går. På hemsidan påpekas att det inte bara är sol och värme som påverkar läget. Även det faktum att fler än vanligt väntas tillbringa semestern hemma gör sitt till.

Den som vill fylla en pool, vattna gräsmattan eller göra något annat som kräver mycket vatten rekommenderas att inte göra det under varma dagar.

Kommunen tipsar också om att vattna växter med kanna i stället för vattenslang och att undvika långa duschar eller badkarsbad.

På hemsidan står att läsa att tillgången på vatten i grunden är väldigt god men att läget kan förändras snabbt de dagar värmen slår till.

”Om många använder mycket vatten samtidigt under varma dagar finns det risk för att ledningsnätets kapacitet helt enkelt inte räcker till. Då tar vattnet i reservoarerna slut och du kommer ha minskat vattentryck eller inget vatten alls”, skriver kommunen på hemsidan.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se