Mölndalsbördige komikern Per Andersson står i centrum i intervjupodcasten Värvet. Arkivfoto: Kent Randau

Komikern talar ut om fiaskot i fabriken

Kan du inte få nog av Mölndals roligaste man? Nu har en av Sveriges största podcastar släppt en 80 minuter lång intervju med Per Andersson.

Det handlar om programmet Värvet som de senaste åren etablerat sig som Sveriges särklassigt största intervjupodcast. Veckans avsnitt handlar om skådespelaren och underhållaren Per Andersson, uppvuxen i Balltorp och känd från bland annat Grotesco-gänget.

Läs mer: 9/6:Per Andersson en av årets sommarpratare

7/6:Vinnaren: ”Jag blev orimligt glad”

I den långa intervjun får Per Andersson bland annat möjlighet att beskriva Mölndal för programledaren Kristoffer Triumf – som enligt egen uppgift aldrig satt sin fot i kommunen.

– Jag vet inte riktigt vad man ska säga om Mölndal? Det känns ganska Svensson, vanligt, inget speciellt. En typisk liten kommun, svarar Per Andersson som klassificerar sin barndom som ”rolig”:

– Jag vet inte om det har med Mölndal att göra. Jag tror det beror på att jag hittade tidigt var jag hörde hemma. Jag hittade min teater och kamrater som också ville hålla på med teater.

I programmet berättar Per Andersson också om sitt fullständigt misslyckade extrajobb på en ramfabrik i ungdomen. Det varade bara en halv dag.

– Jag limmade ihop 300 ramar åt fel håll, det är det första som händer, berättar Per Andersson i podcasten.

Den insatsen följde han upp med att både häfta en kollega i axeln med en häftpistol och krascha en metallvagn rakt in i en viktig kund, vars kavaj gick sönder i sammanstötningen.

– Sen skulle jag ha lunch och då sa chefen: ”Du kanske bara ska gå”.

Just nu är Per Andersson aktuell i musikalen ”Book of mormons” på Chinateatern i Stockholm.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23

Lyssna: Här finns intervjun med Per Andersson 

Relaterade artiklar
Fler artiklar