Ett VA-arbete vid S:t Sigfridsbron ger långa köer i norrgående riktning på Göteborgsvägen på eftermiddagarna och stora förseningar i busstrafiken från Mölndal. Nu ska man testa att låta bussen ta en annan väg. Arkivfoto

Köer ger ny bussväg

Ett pågående arbete ger långa köer på Göteborgsvägen i eftermiddagens rusningstrafik. Det leder till förseningar i busstrafiken och därför ska några turer ledas om.

Orsaken till de långa köerna i norrgående riktning är ett VA-arbete vid S:t Sigfridsbron som innebär att tre av fyra körfält är stängda söderifrån vid trafikljuset vid bron. Det har inneburit långa köer in i Mölndal, vidare upp på Flöjelbergsgatan och gett stora förseningar på busslinjerna 758 och 186.

– Det blir problem på eftermiddagen, jag har inte hört att det arbetet skapar problem för kollektivtrafiken några andra tider, säger Ulf Bredby, trafikingenjör i Mölndals stad.

Det sista kvarteret fram mot avstängningen finns ett busskörfält men eftersom köerna varit betydligt längre än körfältet har detta inte haft någon större effekt.

De tidigare uppgifterna var att arbetet skulle vara klart i mitten av september, men nyligen flyttades prognosen fram till november. Därför har Mölndals stad, Trafikkontoret i Göteborg och Västtrafik tittat på en annan körväg för bussarna.

Planen är att de norrgående bussar under eftermiddagens högtrafik ska köra via Gärdegatan/Ebbe Liberhardts gata istället för Mölndalsvägen/Göteborgsvägen. Det tidigare busskörfältet tas då bort, för att korta ner kölängden in i Mölndal.

Planen är att förändringen ska genomföras om någon vecka.

Lotta Nyvall

lotta.nyvall@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar