Kappahl-huset vid Åby stallbacke byter ägare. Foto: Klövern

Klassiskt hus byter ägare efter storaffär

Huvudkontoret för ett av Mölndals mest kända företag säljs – igen. Och priset är svindlande: 643 miljoner kronor.

Huset, som ligger vid Åby stallbacke och innehåller både Kappahls centrallager och huvudkontor, är tveklöst en av Mölndals mest profilerade företagsbyggnader. 2012 köptes det av fastighetsbolaget Klövern för 490 miljoner kronor.

Nu, drygt fem år senare, är prislappen betydligt högre. Nybildade bolaget Västsvensk logistik AB, som ägs av storbolaget Arctic Securities, köper fastigheten för hela 643 miljoner kronor.

– Vi har ägt fastigheten sedan 2012 men vårt huvudfokus är kontorsbyggnader och den här fastigheten är för vår del färdigutvecklad, säger Lars Norrby, ansvarig för information och investerarrelationer på Klövern.

Ägarskiftet är planerat till den 11 januari.

– Vi är väldigt glada över att ha genomfört vår första fastighetstransaktion i Sverige som uppfyller de höga kvalitetskrav vi har gällande fastigheter med stabila, långsiktiga kassaflöden i attraktiva lägen, säger Daniel Andersson, chef för fastighetsekonomi på Arctic Securities Sverige, till tidningen Fastighetsvärlden.

Enligt ett pressmeddelande från Klövern inbringar Kappahl-fastigheten lite under 40 miljoner kronor i hyresintäkter varje år.

Vad ska ni använda de 643 miljoner kronorna till?

– Vi har flera andra projekt som vi håller på med nu, inte minst i Göteborgsområdet, säger Lars Norrby på Klövern.

Affären mellan Klövern och Västsvensk logistik AB innebär att Kappahls lager- och kontorsbyggnad nu har sålts tre gånger på nio år. 2008 var det företaget London & Regional som köpte fastigheten för 465 miljoner kronor.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031–86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar