Klart: Nu öppnar Fässbergs fritidsgård igen – i nya lokaler

För drygt ett år sedan kastades ungdomarna ut från Fässbergs fritidsgård, eftersom lokalen behövdes till annat. Nu är de nya lokalerna renoverade och klara för inflyttning.
–Det är många unga som längtat efter att fritidsgården ska öppna igen, säger fritidsgårdschefen Ljiljana Hadrovic Bukera, på Mölndals stads hemsida.

ANNONS

Det var i september 2021 som Fässbergs fritidsgård på Frejagatan stängdes ner. Lokalen hade redan från början varit tänkt som en tillfällig lösning, men när fritidsledarna och ungdomarna flyttade ut hade de ingen annanstans att ta vägen.

– Vi gör allt från nämndens sida för att hitta en ny lokal. Men jag är lite besviken på att stadens fastighetsförvaltning inte kunnat skaffa fram någon ny, sa politikern Glenn Grimhage (L) då.

Hus i närheten

Några månader senare, i januari 2022, stod det klart att det fanns en lösning. Fritidsgården skulle flytta till en annan lokal i området, till I-huset på Frejagatan 5. Den nya gården skulle dock stå klar först efter sommaren.

ANNONS

Nu har den tiden kommit. Lördagen 22 oktober öppnas dörrarna för Mölndals ungdomar. Då blir det invigning med bandklippning, quiz och mingel för alla mellan 12 och 19 år.

Är nöjda

– Vi är mycket nöjda med våra nya lokaler och vi ser fram emot att få fylla dem med bra verksamhet tillsammans med ungdomarna, säger Ljiljana Hadrovic Bukera på Mölndals stads hemsida.

Den gamla fritidsgården har byggts om till en särskola för elever i årskurs sju till nio.

LÄS MER:Då stänger Fässbergs fritidsgård – skarp kritik från ansvarig chef och politiker

LÄS MER:En sista kväll på Fässbergs fritidsgård: ”Ungdomarna blir lidande”

LÄS MER:Fässbergs fritidsgård är fortfarande stängd – ny lokal kan dröja flera månader

ANNONS