Klart: Essity varslar 80 i Mölndal

Under torsdagen kom beskedet att Essity varslar 80 personer i Mölndal om uppsägning.

Mölndals-Posten har tidigare skrivit om att storbolaget Essity planerar att säga upp anställda i ett besparingsprogram värt 800 miljoner kronor.

– Kraftigt stigande råvarukostnader och högre energipriser påverkar våra marginaler kortsiktigt. Vi genomför detta besparingsprogram för att öka lönsamheten och stärka vår konkurrenskraft. Samtidigt fortsätter vi att investera i innovation och våra starka varumärken, sa vd:n Magnus Groth i ett pressuttalande i slutet av september.

Läs mer: Anställda kan få gå från storbolaget

På torsdagen offentliggjordes att det handlar om 80 tjänster i Mölndal och drygt 130 personer totalt i Sverige. I ett skriftligt uttalande säger Åsa Gidsäter Roos, Nordisk HR chef på Essity:

– Vi har startat fackliga förhandlingar och vi har som ambition att arbeta så snabbt och transparent som möjligt. Vårt fokus är att stötta samtliga kollegor, oavsett om de påverkas eller ej.

Mölndals-Posten har varit i kontakt med Sofia Hallberg, bolagets kommunikationschef i Norden. Hon säger att Essity inte vill ge några ytterligare kommentarer för närvarande.

– Detta är den information som vi kan dela med oss av idag.

Ungefär 1 000 personer arbetar i det runda, vita Essity-huset vid Mölndals bro. I huset sker ingen tillverkning utan där arbetar man med bland annat försäljning, marknadsföring och produktutveckling.

Totalt i Sverige har Essity omkring 2 000 anställda fördelade på Mölndal, Falkenberg, Lilla Edet, Mölnlycke och Stockholm.

Jacob Humlén

jacob.humlen@molndalsposten.se