• Kjell Eriksson och hans familj bor högt. Väldigt högt. Foto: Fredrik Hofflander

  Kjells nya våning har stans bästa utsikt

  Nu har de flyttat in, hyresgästerna i Mölndals högsta bostadshus. Och högst av de alla bor Kjell Eriksson.

  – Det var precis den här lägenheten jag ville ha, säger han.


  När Kjell Eriksson såg att lägenheterna i det nya höghuset i centrala Mölndal lagts ut på Boplats Göteborg, då tvekade han inte.

  – Jag ville bo på högsta våningen, med balkong i söder. Så det var ju denna, säger han och tittar ut på den milsvida utsikten.

  – Där borta jobbar jag, tillägger han och pekar bort mot Kållered där han och hans döttrars familjeföretag är involverat i ett stort byggprojekt.

  Sen någon vecka bor Kjell Eriksson i sin nya trerumslägenhet, femton trappor upp på Storgatan 31, tillsammans med sambon Svitlana Lugovkina och hennes son Gleb. Och de trivs redan.

  – Du har nära till pendeln, nära till affärer och service och så bor du ju verkligen mitt i åttamiljonersstaden i Skandinavien, säger Kjell Eriksson, med syftning på det geografiska området från Oslo i norr till Malmö-Köpenhamn i söder.

  Som Mölndals-Posten tidigare har berättat var det mycket stort intresse för att lägga vantarna på någon av de cirka 50 lägenheterna i det nya höghuset. Många av lägenheterna hade många hundra sökande trots höga hyresnivåer: mellan 9 000 och 13 000 kronor per månad kostar det att bo i huset.

  – Man vill ju inte betala stora pengar, men man får väl offra något annat i livet, säger Kjell Eriksson obekymrat.

  Han, hans familj och grannarna i höghuset blev de första att flytta in i de nybyggda delarna av Mölndals nya innerstad. Men det blir snart betydligt fler.

  Efter sommaren släpper Mölndalsbostäder en ny omgång bostäder på nätet, i de lägre lamellhusen som just nu färdigställs på taket nedanför höghuset.

  Ungefär 150 lägenheter kommer att bjudas ut på marknaden och även här handlar om höga hyror. De dyraste bostäderna, fyrarummare med takterrasser i två väderstreck kommer att gå loss på runt 16 000 kronor per månad.

  Kjell Eriksson ser ljust på framtiden i sitt nya område:

  – Här kan vi få ett trevligt umgänge efter arbetstid, säger han.

  Fredrik Hofflander

  fredrik.hofflander@molndalsposten.se

  031-86 84 23

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar