Kastade burk med vätska genom fönster – var avsedd för grannen

På torsdagsnatten kastade en okänd person in en burk med någon form av vätska i en lägenhet i Mölndal. Men attacken hamnade fel och var avsedd för en annan person som inte bor i lägenheten.

En av personerna som bodde i den utsatta lägenheten satt i soffan när burken kastades in i fönstret bredvid.

– Det var en rejäl smäll och sedan började det lukta i lägenheten och så sved det i ögonen och näsa och det blev svårare att andas, säger personen som vill var anonym.

Enligt polisen var det en burk som kastats mot fönstret i lägenheten. Burken ska ha krossat den yttre rutan och landat mellan fönstren och vätska ska ha läckt in i lägenheten. Det är oklart vilken typ av vätska det handlade om.

– Det ska ha handlat om en glasburk med en starkt luktande vätska som beskrevs som en ammoniaklukt. Burken har skickats för analys och bitar av burken har spårsäkrats och vi ska testa både för DNA och fingeravtryck, säger Lennart Ronnebro vid Mölndalspolisen.

Enligt polisen ska det inte ha varit någon explosion i samband med händelsen, däremot tyder allt på att attacken inte var avsedd för personerna i lägenheten, utan att måltavlan var en annan person som inte bor i lägenheten.

– Grannens namn följt av nazist stod spraymålat på väggen så det verkar som att det har riktats mot fel person.

För personerna som bodde i lägenheten där burken kastades in har det varit oroligt efter händelsen.

– Jag är rädd för att det ska hända igen för att de personerna som gjorde det här inte förstår att den personen som de var ute efter inte bor här.

Det är i nuläget oklart om personen som tros vara målet för attacken vill polisanmäla händelsen. Just nu utreder polisen brottet som en skadegörelse.

– Skadegörelse både på fastigheten och för den personen som drabbades. Men det kan hända att det rubriceras om, om analysen av burken visar att det handlar om ett farligt ämne som var i burken kan det vara ett annat brott, säger Lennart Ronnebro och fortsätter:

– Vår förhoppning är att vi ska hitta fingeravtryck eller DNA så att brottet kan redas ut. 

Kajsa Lind

redaktion@molndalsposten.se