• Musikern Erik Segerstedt och curlingmästaren Anette Norberg var med på Barngolfen i fjol. På måndagen kommer båda tillbaka till Hills. Foto: Fredrik Hofflander

  Kändisar slår ett slag för sjukhusets barn

  På måndagen blir det kändistätt i Balltorp när Hills golfklubb bjuder in till Barngolfen. Men det här året får evenemanget klara sig utan kunglig glans.

  Prinsessan Birgitta, syster till kung Carl XVI Gustaf, är en ofta sedd gäst på Barngolfen, men i år finns hon inte med i listan över deltagande kändisar.

  Det finns däremot en lång rad andra berömda namn. Till exempel artisterna Lotta Engberg och David Lindgren, handbollslegendarerna Magnus Wislander och Peter Gentzel, underhållarna Anders Eriksson och Viktor Åkerblom och skådespelarna Hans Mosesson och Henrik Hjelt.

  En av Barngolfens allra mest lyskraftiga profiler, Barbro ”Lill-Babs” Svensson finns också på plats, liksom simmaren Louise Karlsson och komikern Mårten Andersson.

  Barngolfen är ett årligt återkommande evenemang som syftar till att samla in pengar till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Stiftelsen investerar i satsningar som ska ge ökad livskvalitet och glädje för barn och unga med familjer när de vårdas på sjukhuset.

  I fjol drog Barngolfen och dess kringarrangemang in totalt 3,5 miljoner kronor till stiftelsen.

  Under måndagen kommer det också att ordnas ett kalas på golfklubben, speciellt riktat till barn som vårdas på sjukhuset och deras familjer. Det blir också final på en välgörenhetsauktion som pågått på nätet sedan den 5 juni.

  Fredrik Hofflander

  fredrik.hofflander@molndalsposten.se

  031-86 84 23

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar