”Jag tror det är rejvfest där borta!”

KRÖNIKA Möjligen minns någon att jag förra veckan på denna plats i en aning förhärligande ordalag beskrev min tänkta midsommar. Budskapet var i korthet: nej tack till stora fester, traditionellt firande och massor av folk. I stället tält, skog, sjö, stillhet och bara några få medmänniskor i närheten.

Och så blev det också. Eller ja. Med lite lätt modifikation. Det utlovade uppehållsvädret och de 20 graderna lyste med sin frånvaro och snabbt hade min optimistiskt upplagda lätta packning förvandlats till blöta och kalla bomullskläder. Knotten var jättemånga, myggmedlet hjälpte inte och jag skrapade knäet på en sten i vattnet när jag gjorde ett mycket ovigt försök att bada.

Midsommarmaten var god men fick ätas snabbt, annars blandades både mat och dryck snabbt med kraschlandade knott. Bara snapsen klarade sig från våra flygande vänner och vem kan klandra dem? Bäska droppar är verkligen inte något vidare gott.

När det väl blev dags att sova fick jag krypa in i sovsäcken i lånad t-shirt, egen regnjacka, badshorts (tack och lov torra), något tajta friluftsbyxor och längst ner strumpor som jag stulit från hustrun.

Men först en snabb sväng ner till sjön förstås och så några friska stärkande andetag i den trots allt ljusa junikvällen.

”Detta är ändå livet”, sa jag trosvisst till mig själv.

Då fick jag svar. Ett rytmiskt ljud började dunka från andra änden av sjön.

”Jag tror det är rejvfest där borta!”, utropade jag till mina kamrater i vindskyddet innan jag gick och lade mig.

En trevlig midsommar på det hela taget, och eftersom minnet är kort gör vi säkert om det nästa år igen. Och rejvfesten? Ja, den slutade faktiskt vid sexsnåret på morgonen så det är synd att klaga.

Vad gjorde du själv i helgen? Om du valde att delta i något av de mer traditionella kollektiva firandena – ta en titt här och se om du kan hitta dig själv på bild!

Fredrik Hofflander

Chefredaktör på Mölndals-Posten.