Ingen ljusning för badhus och ishallar – fortsätter hålla stängt

Sim- och ishallarna fortsätter hålla stängt för allmänheten. Det beslutet fattades på torsdagen.

– Det var egentligen ganska givet, säger Mats Nygaard, avdelningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

För snart två veckor sedan tog Mölndals stad beslutet att stänga hallarna, med hänvisning till det allvarliga läget kring coronapandemin. Då sa man att beslutet gällde fram till och med den 19 november.

Läs mer:Beslutet: Badhus och ishallar stängs för allmänheten

Nu står det klart att stängningen håller i sig ett tag till. På torsdagseftermiddagen meddelade Folkhälsomyndigheten att perioden med särskilt strikta rekommendationer för Västra Götaland förlängs till och med den 13 december.

– Vi har följt presskonferensen nu under dagen. Efter den beslutade vi att vi fortsätter hålla stängt, säger Mats Nygaard, avdelningschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Mölndals stad.

Något slutdatum för stängningen är inte satt, men Mats Nygaard uppger att man noggrant följer utvecklingen och budskapen från Folkhälsomyndigheten.

Läs mer:Smittan sprids allt snabbare – 212 nya covidfall i Mölndal

Även fortsättningsvis gäller att skolorna och föreningslivet får använda hallarna för lektioner och organiserade ungdomsträningar.

– Det var det vi lyssnade extra efter i dag, om det skulle komma något nytt kring ungdomar födda 2005 och senare. Men det gjorde det inte, så därför gör vi inga förändringar där, säger Mats Nygaard.

Vad får det för effekter att vanligt folk får möjligheterna till träning beskurna?

– Det är klart att det är viktigt att vi ska kunna ägna oss åt fritidsaktiviteter och träning. Men man får försöka hitta andra sätt att hålla igång under den här perioden. Alla inser att det är ett allvarligt läge. Och det har varit lite för tajt mellan besökarna i till exempel Lilla Åbybadet, särskilt när andra kommuner valde att stänga sina simhallar, säger Mats Nygaard.

Vad får stängningen för ekonomiska konsekvenser för Mölndals stad?

– Det är klart att det blir ett tapp. Föreningsliv och kunder har bokat av tider i hög grad, och folk fryser sina årskort. Men jag vill inte spekulera i några summor.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

Fyra anläggningar berörs

Dessa anläggningar håller stängt för allmänheten. För rehab, skolverksamhet och organiserade ungdomsträningar görs undantag.

• Kållereds ishall

• Lilla Åbybadet

• Streteredsbadet

• Åby ishall