Inga tydliga svar om skottskadad man

Polisen har inte nått fram till något genombrott i utredningen om den skottskadade mannen i Kållered.

– Vi har ingenting alls att gå ut med just nu, säger presstalespersonen Stefan Gustafsson.

Det var strax efter midnatt som den skjutne mannen påträffades vid busshållplatsen Västra Kyrkvägen, strax söder om Kållereds centrum. Mannen, som är i 40-årsåldern, fördes till sjukhus där hans tillstånd betecknades som allvarligt men stabilt.

Läs mer: 21/5: Två mordförsök på en månad: ”För jäkligt”

21/5: Man hittades skjuten vid hållplats

15/5: En månad efter mordförsöket: ”Inte gett upp”

14/4: ”Jag är glad att jag inte passerade förbi”

Brottet utreds vid polisens enhet för grova brott i Göteborg, men enligt presstalespersonen Stefan Gustafsson har det inte kommit någon information därifrån under dagen.

– Det har uppenbarligen inte hänt något som de tycker att allmänheten bör veta. Det har inte ens gått ett dygn än så vi måste nog arbeta med det här ytterligare någon dag innan vi har någon mer information att gå ut med, säger Stefan Gustafsson sent på måndagseftermiddagen.

En fråga som polisen måste hitta svar på är om mannen har skjutits i anslutning till platsen där han hittades eller om han av någon anledning har transporterats dit av gärningspersonen.

– Så vitt jag känner till har vi än så länge inte kunnat konstatera någon brottsplats där ute, säger Tommy Nyman, som också är presstalesman vid polisen.

Som Mölndals-Posten berättade under morgonen har den person som slog larm om den skottskadade mannen förhörts. Men den personen hade varken sett eller hört något som kan användas i utredningen.

Fallet rubriceras som försök till mord, alternativt försök till dråp, och är det andra av samma slag i Kållered på drygt en månad. I april sköts en man utanför en lägenhet på Våmmedalsvägen. Han skadades allvarligt men klarade sig undan med livet i behåll. Inte heller i det fallet har polisen gripit någon misstänkt person.

Måndagens händelse i Kållered är en av tre liknande i Göteborgsområdet under de senaste dagarna. De andra två, som slutade med att offret dog, har inträffat på Guldheden och i Partille. Till Göteborgs-Posten säger polisområdeschefen Erik Nord att man inte ser något samband mellan de tre fallen och att det bara är händelsen på Guldheden som man med viss säkerhet kan koppla till kriminella gäng.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031–86 84 23