Inga klara besked om Nettos framtid

I mitten av juni fick Coop klartecken av Konkurrensverket att köpa Sveriges drygt 160 Netto-butiker. Omvandlingen till det egna varumärket har nu påbörjats, men det är fortfarande oklart vad som händer med butiken i Kållered.

– Det finns ännu ingen exakt tidsplan för när och var vi kommer att skylta om de olika butikerna i landet, säger Tobias Rydergren, presschef för Coop.

Intentionen är dock att samtliga 163 butiker ska ha omvandlats till den 30 juni nästa år, 2020.

– Vi har än så länge bara börjat så smått med tre butiker i Malmö, Sollentuna och Falkenberg, där Nettos svenska huvudkontor ligger. Av konkurrensskäl kommer vi heller inte att avslöja vilka butiker som står på tur förrän det är tre-fyra veckor kvar till förvandlingen, fortsätter Tobias Rydergren.

Tror butiken blir kvar

Av samma orsak vill han heller fortsatt inte gå in på hur det kommer att bli med Nettobutiken i Kållered, där det ju redan finns en Coopbutik i närheten.

– Men det finns å andra sidan heller inget som talar för en nedläggning. Det finns ju i nuläget två butiker här, så då borde det även fungera fortsättningsvis.

Två butiker i Mölndal

Med köpet av den danska lågpriskedjan har Coop nu stärkt sin ställning som tvåa på livsmedelsmarknaden.

Överlägsen etta är dock fortsatt Ica som har runt hälften av livsmedelsmarknaden. Därefter kommer alltså Coop och på tredje plats Axfood, med drygt 18 respektive 17 procent av marknaden vardera.

I Coops förvärv av Netto finns även ytterligare en butik i Mölndal. Den ligger på Katrinebergsgatan i Åby.

Camilla Moestedt