Klockan 12.00 på måndagen hålls en tyst minut för Ingvar Kamprad på Ikea Kållered

Ikea håller tyst minut för Kamprad

Klockan 12.00 på måndagen hålls en tyst minut för Ikeas grundare Ingvar Kamprad på varuhuset i Kållered.

– Många medarbetare kände honom personligen, säger Anna Bryngelsson, chef på Ikea Kållered.

På söndagen kom beskedet att Ingvar Kamprad, 91 år, gått bort efter en tids sjukdom. Han avled i sitt hem i Småland och var omgiven av den närmsta familjen.

– Jag tror att många i personalen känt sig tomma och chockade. Även om Ingvar var 91 år så har han alltid funnits på något sätt. Vårt varuhus har funnits länge så det är många medarbetare som träffat honom personligen, säger Anna Bryngelsson, varuhuschef på Ikea Kållered.

Klockan 12.00 hålls en tyst minut för att hedra minnet av honom. Den görs samtidigt på alla Ikea-varuhus och kontor i Sverige.

– Förutom det så flaggar vi på halv stång och vi har ett bord med en kondoleansbok som kunderna kan skriva i. Vi har även ett rum för personalen där de kan sitta ner och prata och skriva i en bok. Vi hade ett möte på morgonen i dag för all personal och försöker ta hand om varandra, säger Anna Bryngelsson.

Ingvar Kamprad föddes 1926 i Älmhult och som 17-åring grundade han företaget IKEA. Verksamheten växte och 1958 öppnades det första varuhuset. I dag finns 355 Ikea-varuhus i 29 länder

Elvira Linderot

Relaterade artiklar
Fler artiklar